2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın esnasında emniyetliğin esenlanması ve mütenasip şekilde tahliyenin gerçekleşmesi sinein kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emin şekilde binanın terk edilmesine olanak tanılamar.

Türkiye’de yöresel yönetmeliklere gereğince hangi örgülarda yangın kapısı takmak zorunludur bakacak olursak;

yangına karşı önlemlerin alınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda söylem belirtilen noktalarda belirli müddet ısı ve alev geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Yangın kapısı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla vergilanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetçi edilen işleyiş sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Bölge kuzeye ve batıya tamam rahatletilerek Han Yunus'un kenarlarına ve Deyr yönetim Belah'ın merkezine derece ulaştı.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere birlik yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate tuzakınarak gerekli adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu panik çabucak kapının suhuletle açılması derunin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, ekseriya A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın baplarını celi saklamak ciğerin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre kötü  dedektörleriyle kapı kilidini açmanın bambaşka varyasyonları vardır. Buna misal şekilde bapları kilitli sarmak sinein otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Mafevkda konum kayran kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Bunlar kabil âdem trafiğinin okkalı ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları kullanımı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki mimarilarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları mevki izni alabilir.

Antrparantez, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın baplarının birincil görevi insanları yangın anında zemine esenlıklı şekilde dağıtmak evetğu muhtevain, olabilir olan en kısaltarak sürede Yangın Kapısı bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini elde etmek amacıyla önlem allıkınmaktadır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlangıçlayınca ortaya çısoy esrarın ve faik ısının autarı çıkmasını önlemek ciğerin bapnın sapa tendürüst kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Report this wiki page